artikel

Medlemsmöten våren 2023

Ystads medlemsmöten under våren! 

 

Våra möten äger rum mellan 18.30-20.30.
Våra möten börjar med en föreläsning av något förbestämt tema.
Det bjuds på lättare förtäring vid varje medlemsmöte.

Är du nyfiken att komma till något möte? Anmäl dig till oss!

17/4 Tema Iran

Föreläsare: Babak Rahimi – ursprungligen journalist från Iran men nu bosatt i Sverige och Skurup sedan många år. Aktiv i Vänsterpartiet Skurup.

Babak kommer att prata om den senaste tidens protester i Iran som fått internationellt genomslag genom parollen Kvinna, Liv, Frihet. Han kommer även göra en kort historiegenomgång om de motsättningar som fått Iran att uppleva två revolutioner under de senaste hundra åren.

1 maj!

Vi firar tillsammans genom att åka till Malmö och delta i deras stora demonstration med efterföljande fest i Slottparken. Mer info om tider kommer. Vänsterpartiet Ystad står för tågbiljett och mat i Slottsparken för den som behöver och önskar.

 

22/5  Tema: motionsskrivar-verkstad

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna på medlemsmöte med tema ”motionsskrivar-verkstad”. Att lägga motioner, dvs förslag, i kommunfullmäktige är vårt främsta sätt att påverka kommunpolitiken i den riktning vi önskar. Stärkta av vår seger med motionen om att införa fria mensskydd för alla elever i Ystads skolor vill vi nu ta fram och utveckla nya idéer som vi förhoppningsvis kan få igenom i kommunfullmäktige.

Förutom några viktiga info-punkter kommer vi ägna kvällen åt denna kreativa verkstad. Så ta med dig alla dina goda idéer om hur Ystad kan förbättras på olika sätt. Det kan gälla gator och torg, skola, vård & omsorg, landsbygd etc. Allt som kommunen rår över kan vi skriva motioner om!

Nya Rådhuset, Löderupssalen. Vi bjuder på något gott som kan ersätta din kvällsmat hemma så glöm inte anmäla specialkost om du har det.  Anmälan till  [email protected] senast den 16/5 om du vill ha mat. Annars är det bara att komma!

3/6 Sommarfest med SÖSK och Enhedslisten från Bornholm

Vänsterpartiet i sydöstra Skåne – Sjöbo, Tomelilla, Skurup, Ystad och Simrishamn har utbyte med vårt danska systerparti Enhedslisten på Bornholm.

Nu är det dags för sommarfest så strecka eftermiddagen i din kalender och invänta mer info!

12/6 Tema sommaravslutning

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk